Un magazin BETON dedicat pardoselilor: >>> Gasesti tot ce ai nevoie

5 motive pentru craparea sau fisurarea betonului

5 motive pentru craparea sau fisurarea betonului

Identificarea cauzelor care stau la baza crăpăturilor este crucială pentru a asigura durabilitatea și longevitatea construcției dvs.

1. Așezare și Contracție: Una dintre cele mai comune cauze ale crăpăturilor în beton este așezarea și contracția. Pe măsură ce betonul se întărește, el trece printr-un proces de uscare, care duce la o reducere a volumului. Dacă betonul este restricționat, el poate crăpa pentru a se adapta acestei contracții. În plus, așezarea neregulată a solului (terasamentului) de dedesubt poate cauza, de asemenea, crăpături.

2. Suprasolicitare: Stresul excesiv asupra unei structuri de beton poate provoca crăpături. Acest lucru poate apărea atunci când se aplică încărcături grele care depășesc capacitatea de proiectare, ducând la eșec structural. Este crucial să vă asigurați că capacitatea de încărcare a betonului nu este depășită pentru a preveni formarea crăpăturilor.

3. Variații de Temperatură: Variațiile de temperatură pot avea un impact semnificativ asupra betonului. Atunci când este expus la căldură sau frig extrem, betonul tinde să se dilate sau să se contracte. Aceste mișcări termice pot duce la crăpături dacă betonul nu este proiectat corespunzător pentru a le acomoda.

4. Coroziunea Armării: Structurile de beton armat cu oțel sunt susceptibile la crăpături din cauza coroziunii. Pe măsură ce oțelul din interiorul betonului corodează, acesta se dilată și exercită presiune asupra betonului înconjurător, cauzând crăparea acestuia. Protecția adecvată și întreținerea regulată a armăriilor sunt esențiale pentru a preveni această problemă.

5. Practici Slabe de Construcție: În cele din urmă, practicile de construcție inferioare pot fi un teren propice pentru crăpături în beton. Factori precum compactarea inadecvată, tehnici incorecte de întărire sau plasarea necorespunzătoare a armăriilor pot submina rezistența betonului, făcându-l predispus la crăpare. Respectarea metodelor de construcție adecvate este crucială pentru minimizarea riscului de crăpături.

Prin înțelegerea acestor cauze, profesioniștii din domeniul construcțiilor pot lua măsuri proactive pentru a preveni crăpăturile în structurile din beton. Asigurați-vă că sunt respectate proiectarea corectă, selecția materialelor și practicile de construcție pentru a menține integritatea proiectelor dvs.

Așezare și Contracție: Betonul adesea cedează în fața crăpăturilor în timpul procesului natural de întărire. În această fază, materialul se usucă și se contractă, ducând la o reducere a volumului. Dacă există constrângeri, betonul ar putea crăpa pe măsură ce se adaptează acestei contracții. În plus, așezarea neuniformă a solului de dedesubt poate agrava problema.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!