Un magazin BETON dedicat pardoselilor: >>> Gasesti tot ce ai nevoie

Fenomenul Fibrei Plutitoare - Prevenire !

Fenomenul Fibrei Plutitoare - Prevenire !
 

Uneori, atunci când folosim fibre sintetice în beton, apare o problemă comună - fibrele plutesc la suprafața betonului. Am auzit acest lucru de multe ori in piață, mai ales de la cei care încă nu au încercat armarea betonului cu fibre sau care au utilizat armături cu fibre fără să știe cu adevărat cum să amestece, să dozeze sau să puna in opera betonul armat cu fibre.

Rezultatul final obișnuit este un beton cu aspect „păros”, datorită fibrelor care plutesc la suprafață. Dar nu vă faceți griji, această problemă poate fi ușor rezolvată!

Fenomenul de „plutire” apare din cauza sedimentării materialelor mai grele ale betonului în timp ce acesta este încă într-o stare fluidă, sau de foarte multe ori poate să apară acest fenomen datorită folosirii unor fibre de armare ieftine (și astfel cu o densitate mai mică, care duce la apariția fenomenului de plutire). Dacă pasta care formează matricea betonului este suficient de fluidă, fibra se separă de amestecul fluid de beton și ajunge la suprafața betonului pe măsură ce acesta se întărește și se usucă.

După întărirea betonului, unele fibre dau betonului un aspect „păros” din cauza fibrelor care ies în relief din suprafață. Dar nu vă faceți griji, nu trebuie să le ardeți (dacă sunt sintetice) pentru a le îndepărta. Această metodă poate provoca crăpare prematură, exfoliere și deteriorare a suprafeței de beton.

În loc să aveti de lucru cu fibrele plutitoare după ce betonul s-a întărit .... amestecul de beton poate fi ajustat pentru a avea proprietăți fluide, atât pentru finisare, cât și pentru a limita segregarea și plutirea fibrelor la suprafața betonului.

Există multe metode pentru ajustarea amestecurilor de beton pentru a încorpora fibre:

  1. Optimizarea combinațiilor de agregat și nisip pentru a crea un beton cu o consistență specificată și o cantitate mai mică de pastă cimentată - acest lucru se face adesea prin includerea unui agregat intermediar dimensionat între roca și nisipul folosit în amestec.
  2. Adăugarea în amestecul de beton a unui adaos modificator de vâscozitate precum siliciu coloidal sau gumă xantan - aceste substanțe chimice pot manipula eficient mecanismele moleculare ale paste cimentate care controlează vâscozitatea. Ambele substanțe pot fi folosite pentru a crește vâscozitatea pastei cimentate și a betonului, pentru a reduce tendința fibrelor de a se separa de pastă.
  3. Reducerea consistenței și naturii fluide prin scăderea cantității de apă și de reducer de apă din amestecul de beton - dacă puteți tolera o consistență mai mică, scăderea atât a apei, cât și a reducerului poate crea un beton mai puțin fluid.

Deși aceste metode necesită puțin mai mult timp pentru a fi adaptate la fibre, rezultatul final este un beton mai puternic, mai durabil și mai rezistent la atacuri fizice și chimice.

Concluzia evidentiază importanța alegerii unei fibre de calitate chiar dacă este puțin mai scumpă. Investiția inițială mai mare în fibre de calitate poate preveni apariția unor probleme costisitoare și complexe ulterior. Fibrele de calitate superioară contribuie la rezistența, durabilitatea și aspectul final al betonului, oferind rezultate mai bune și mai fiabile pe termen lung. Prin urmare, alegerea fibrelor de calitate este esențială pentru un proiect de construcție reușit și pentru evitarea costurilor suplimentare asociate cu remedierea problemelor.

Dacă aveți întrebări despre fibrele de beton înainte de următorul dvs. șantier, nu ezitați să ne contactați!
 

Ce fibre recomandam noi?    -  Vezi aici: https://www.materialebeton.ro/beton-elicopterizat/fibra-structurala.html

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!