Un magazin BETON dedicat pardoselilor: >>> Gasesti tot ce ai nevoie

Alegera discurilor diamantate pentru taierea betonului:

Alegera discurilor diamantate pentru taierea betonului:
 
 

În alegerea discurilor diamantate pentru tăierea rosturilor de dilatare în beton, trebuie să avem în vedere mai mulți factori importanți.

Este adevărat că există o diversitate de discuri pentru tăiat beton, cu prețuri care variază de la câțiva zeci de euro până la câteva sute de euro. Cu toate acestea, prețul mai mic al unui disc nu înseamnă neapărat că acesta este și performant. La fel, un disc costisitor poate avea un randament scăzut dacă nu este utilizat corespunzător.

De ce există astfel de discrepanțe de preț și de ce nu putem folosi un disc universal care să taie orice tip de beton?

În primul rând, trebuie să înțelegem tehnologia din spatele discurilor diamantate și modul în care funcționează acestea pentru a face alegerea potrivită cu specificații adecvate nevoilor noastre.

Componentele principale ale unui disc includ cristalele de diamant, matricea, miezul metalic și tehnologia de sudură.

Cristalele de diamant sunt acele dinti ascuțiți care taie betonul în timp ce discul se rotește. Diamantele de pe suprafața discului se tocesc pe măsură ce acesta este utilizat, iar matricea eliberează treptat aceste diamante pentru a expune altele noi și ascuțite.

Matricea este legătura metalică care ține în loc cristalele mici de diamant până când acestea se uzează. Cu cât matricea este mai dură, cu atât discul va rezista mai mult în timpul utilizării.

Miezul metalic este discul de oțel care a fost proiectat precis cu o margine specială pentru a fixa diamantele.

Sudura atasează segmentele diamantate pe miezul metalic. Aceasta poate fi realizată prin tehnologie cu laser sau prin lipire.

În funcție de duritatea agregatului, tipul nisipului din beton și rezistența la compresiune a acestuia, vom alege un disc cu matrice potrivită. De exemplu, pentru betonul proaspăt (verde) care este mai moale și abraziv, un disc cu matrice dură va fi eficient, în timp ce pentru betonul vechi și solid, avem nevoie de un disc cu matrice mai moale, care să permită expunerea ușoară a diamantelor noi și să asigure performanța în tăiere.

Trebuie să ținem cont și de condițiile atmosferice și timpul scurs de la turnarea betonului. Astfel, în funcție de factorii menționați, putem alege discuri speciale concepute pentru intervalul de timp potrivit.

În ceea ce privește costurile, diferențele de preț între discuri provin în principal din cantitatea de diamant și tehnologia utilizată în producție. Deși discurile economice pot fi o alegere potrivită pentru lucrări de mici dimensiuni, cele profesionale vor avea un randament mai bun pentru proiectele mari și solicitante.

Astfel, în funcție de nevoile și cerințele fiecărei lucrări, trebuie să evaluăm ce este mai important pentru noi: economisirea inițială la achiziționarea unui disc mai ieftin sau randamentul în timp al unui disc profesional mai scump.

Pentru a face alegerea corectă, puteți consulta unul dintre consultanții noștri pentru informații suplimentare.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!