Un magazin BETON dedicat pardoselilor: >>> Gasesti tot ce ai nevoie

Ce sunt fibrele de polipropilena monofilament?

Ce sunt fibrele de polipropilena monofilament?FIBRA DE POLIPROPILENĂ constituie o fibră monofilament din polipropilenă 100% virgină, ce se utilizează cu succes pentru a întări și îmbunătăți durabilitatea betonului și a mortarelor în care este adăugată. Scopul ei esențial este prevenirea formării microfisurilor, fenomen care poate apărea în compoziția betonului.

Prin compoziția sa monofilamentară, această fibră se dispersează uniform și tridimensional în întreaga masă de beton, asigurând o compactare optimă. Astfel, calitățile și rezistența betonului sunt sporite, iar riscul tasării excesive este redus. De asemenea, merita menționat că fibra de polipropilenă este caracterizată de proprietăți notabile, cum ar fi rezistența la coroziune, inertă chimic și rezistența de 100% la substanțele alcaline.

Domeniile de aplicare pentru această fibră monofilamentară acoperă o gamă variată de utilizări în construcții civile și industriale, inclusiv în realizarea de pardoseli din beton, plăci, precum și în producția de elemente prefabricate. De asemenea, se utilizează cu succes în tencuieli, în construcția de tuneluri, alei, borduri, trotuare, parcări și multe altele, contribuind la controlul fisurării betonului datorate contracției și, în același timp, îmbunătățind durabilitatea structurilor.

Un avantaj semnificativ al acestei fibre este că nu necesită schimbări majore în procesul de amestecare sau manipulare a betonului, ceea ce facilitează utilizarea ei în diverse proiecte.

Recomandarea de dozare pentru fibra de polipropilenă monofilament este de 0.6 kg pe metru cub de beton, adăugată în mod direct în timpul mixării sau după amestecarea celorlalte componente, urmând indicațiile producătorului de mixere de beton. Este important de menționat că fibra nu trebuie amestecată direct cu apa din beton.

Prin integrarea acestei fibre în compoziția betonului, se urmărește inhibarea apariției fisurilor cauzate de contracție și tasarea excesivă în stadiul plastic al betonului, ce apar înainte de întărirea inițială.

Ranforsarea cu fibra de polipropilenă reprezintă o soluție eficientă pentru o varietate de proiecte, iar pentru a asigura performanțe optime, fibra trebuie să îndeplinească anumite caracteristici, precum configurația sub formă de filament unic, compoziția realizată exclusiv din materiale virgine de polipropilenă, doza recomandată de minim 0.6 kg pe metru cub de beton și lungimea corespunzătoare de cel puțin 18 mm pentru aplicații în pardoseli.

Postarea urmatoare

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!