Un magazin BETON dedicat pardoselilor: >>> Gasesti tot ce ai nevoie

Proprietatile betonului amprentat

Proprietatile betonului amprentat


Betonul amprentat, numit și beton imprimat, reprezintă un compozit folosit în construcții, ce se obține printr-o tehnologie specială. Conținutul său include agregate, ciment, aditivi, coloranți, fibre elastice și apă, iar punerea în operă se face prin imprimare cu ajutorul matrițelor, care redau aspectul și forma pietrelor naturale, rocilor minerale, cărămizilor sau lemnului.

Acest tip de beton include în compoziție fibre elastice, menite să prevină apariția fisurilor majore, și aditivi care măresc rezistența la ciclurile de îngheț-dezgheț.

Obținerea culorii dorite a suprafeței se realizează prin utilizarea unui colorant special. Stratul colorat, cu o grosime de aproximativ 10-20 mm, contribuie la creșterea rezistenței și durității betonului.

Calitatea betonului amprentat depinde de factori precum calitatea cimentului și agregatelor, dozarea precisă a ingredientelor, raportul optim apă/ciment, omogenitatea amestecului și modul corect de aplicare și imprimare a betonului.

În procesul de realizare a betonului amprentat, sunt folosite mai multe materiale speciale. Colorantul-întăritor, disponibil într-o varietate de culori, este aplicat pe suprafața betonului proaspăt turnat și formează un strat dur, rezistent la razele ultraviolete. Acesta este alcătuit dintr-un amestec uscat de ciment, agregate dure, aditivi și pigmenți stabili la acțiunea razelor ultraviolete. Materialul de decofrare, de asemenea disponibil în diverse culori, conferă suprafeței un efect de modulare a culorii de bază sau, în anumite cazuri, un aspect de învechire.

Suprafața finală obținută este acoperită cu un strat de lac acrilic care, după uscare, formează o peliculă dură, transparentă, rezistentă la razele ultraviolete și cu o bună rezistență la apă, uleiuri și acizi.

Datorită acestor proprietăți, tehnologia betonului amprentat poate fi aplicată cu succes în diverse spații naturale sau industriale, indiferent de domeniul de activitate ce se desfășoară în acele zone.

Proprietățile betonului amprentat includ:

 • Rezistență la compresiune
 • Durabilitate în timp
 • Siguranță în exploatare
 • Eficiență economică
 • Flexibilitate în utilizare
 • Necesită doar spălare cu apă, fără o întreținere specială
 • Nu se scufundă și nu se deformează (evitând denivelările)
 • Previne apariția vegetației nedorite sau a insectelor
 • Ușor de curățat de pete (ulei, petrol etc.)
 • Design personalizat (o gamă largă de modele și culori)
 • Execuție rapidă
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!